Therapie voor mens en dier

Heling van mens en dier

Na mijn universitaire opleiding Kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit van Leuven heb ik jarenlang succesvol praktijk gehouden in Neerijse. Om nog beter patiënten te kunnen helpen, heb ik mij verder verdiept in onder andere Acupunctuur, Totaaltherapie, Podologie en Sportpodologie. Later kwam de interesse voor de dieren erbij.

Mede door de inspirerende artikelen en een workshop van Philippe Druelle D.O. kwam ik in aanraking met Osteopathie en besloot mijn leven hieraan te wijden. Met het doorlopen van de ICREO en SICO opleidingen in Osteopathie voor mens en dier, en het opdoen van uitgebreide praktijkervaring in binnenlandse en buitenlandse praktijken, zorgde ik voor een goede basis.

In 2013 mocht ik mijn DO behalen met de thesis “The influence of an osteopathic treatment on horse and rider on the scores in trail”, welke met een Cum Laude werd gescoord en waarvoor ik een prijs kreeg van de internationale jury. Hiermee kwam een traject van acht jaar studie ten einde. Sinds 2008 begon ik een nieuwe praktijk in Beauvechain, speciaal gericht op Osteopathie, waar mens en/ of dier centraal staan in de behandelingen.

PDC-6Osteopathie is een natuurlijke geneeskunde, die de functie van het organisme hersteld door de oorzaken van pijn en onevenwicht te behandelen. Om dit doel te bereiken gebruikt de osteopaat de fijnheid van zijn/ haar palpatie om de positie, mobiliteit en de kwaliteit van de weefsels te bepalen. Osteopathie werd voor het eerst beschreven door Andrew Taylor Still in 1874. Het doel van een osteopatische manuele behandeling is de terugkeer van de mobiliteit van de verschillende elementen van het organisme, om een aangepaste relatie en een meer aangepaste regulatie tussen de verschillende systemen van het menselijk lichaam toe te laten (musculo-skeletaal, vasculair, digestief, neurologisch, enz.) De patient wordt in zijn geheel behandeld en af en toe ondersteun ik de behandeling met acupunctuur.

Dezelfde principes worden toegepast op dieren.

Sinds mijn DO ben ik tevens uitgenodigd om een aantal post-doctorale seminaries te volgen die mij in staat stellen nog effectiever mens en/ of dier te helpen.

Volwassenen, topsporters, kinderen, baby’s, paarden en honden zijn allen welkom als ze denken dat mijn kennis en kunde iets kan betekenen voor hen.

Welkom – Therapie voor Mens en Dier – Uw afspraak – Curriculum – Links – Contact

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail